Webanimatie@ikdoeict

Nieuwsberichten over Flash, handige weetjes en tutorials, korte code knipsels en vele andere Actionscript tips.

Deze posts zijn geschreven door studenten ICT van KaHo Sint-Lieven (Gent) in het kader van het vak Webanimatie.
http://www.ikdoeict.be - http://www.kahosl.be
Posts tagged "Actionscript"

In deze tutorial leer je hoe je met Flare3D 3D-Objecten kunt aanmaken en gebruiken in Adobe Flash professional CCS5. Eens deze zijn aangemaakt kun je ze gebruiken op je website om meer mensen naar je site te lokken.

In de tutorial zal je leren om een 3D viewer te maken.

Link tutorial:
http://dl.dropbox.com/u/27849374/Flash%20Tutorial.pdf

Link voorbeeld:

http://maartenvandevoorde.ikdoeict.be/Flare3DTutorial/Flare3DTutorial.html

In deze tutorial zal je leren hoe je met flash een tweet kan laten verschijnen of zelf een tweet schrijven.

We zullen voor het schrijven van een tweet een library gebruiken (tweetr), dit is een actionscript 3 library. Voor het weergeven van een tweet hebben we deze library niet nodig.

In de tutorial is er een oefening gemaakt in flash voor het weergeven van een tweet en een oefening in flash builder voor het schrijven van een tweet.

De tutorial is te vinden op onderstaande link:

http://tomvanhuffel.ikdoeict.be/tutorial.pdf

In deze tutorial wordt beschreven hoe je een eenvoudige desktop applicatie maakt in Adobe AIR.

Deze AIR applicaties kunnen op cross-platform worden uitgevoerd. Als voorbeeld in de tutorial wordt een klok-app gedetailleerd stap voor stap uitgelegd.

De tutorial is te vinden samen met alle componenten in volgende zip:

https://dl.dropbox.com/u/43755107/2ICT4_Joris-Debelder_Tutorial.zip

Adobe Flex is een gratis en open-source framework van Adobe dat je toelaat om op een eenvoudige manier mobiele en webapplicaties te ontwikkelen op basis van het Adobe Flash platform. Zo is het mogelijk om met MXML (Multimedia eXtensible Markup Language) en Actionscript 3.0 volledige Rich Internet Applications te maken die te bekijken zijn via Flash player of Adobe Air.

Deze tutorial zal je wat meer informatie proberen te geven over Adobe Flex en de daaruit volgende mobiele en webapplicaties. Daarnaast zal er stap voor stap uitgelegd worden hoe je een simpel webforumlier maakt.

—-

http://jenstrio.ikdoeict.be/flash/tutorial.pdf

Voor ActionScript3 bestaat er slechts 1 officiële Twitter API namelijk Tweetr. Aan de hand van onderstaande link zult u alles te weten komen over deze API. Have fun :-)!

https://dl.dropbox.com/u/20115383/Flashtutorial.pdf

Flare3D is een 3D framework die het mogelijk maakt om op een snelle en eenvoudige manier met 3D structuren te werken in Flash. Deze structuren kunnen ingeladen worden vanuit specifieke 3D ontwikkelingspaketten zoals Autodesk en verder bewerkt/geanimeerd worden aan de hand van de library en het gebruik van ActionScript 3.0

In deze tutorial wordt er uitgelegd hoe je Flare3D kan gebruiken in Flash Builder. Als voorbeeld zal er gebruik gemaakt worden van een avatar die je zal kunnen besturen binnen een 3D omgeving.

Tutorial pdf + code sources: http://hannesholst.ikdoeict.be/2ICT4_HannesHolst_Flare3D_Tutorial.zip

In deze tutorial gaan we zien hoe we best actionscript kunnen debuggen. Hierbij gaan wij verschillende manieren van debuggen overlopen. Van de meest eenvoudige tot de meest complexe vorm. We zullen niet alleen de klassieke manier van debuggen zien in Flash 5.5 of Flash Builder maar ook een gratis, open source debugger. Hierbij zal je merken dat iedere manier van debuggen zijn voor –en nadelen heeft.

Link naar de volledige tutorial: http://dl.dropbox.com/u/47517302/Debuggen%20in%20actionscript.pdf